sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Ulkotöissä...

"Kuin kuka tahansa aristokraatti kissa nauttii metsästyksestä ja kalastuksesta mutta inhoaa harjoittelua."
- Thomas Brown -

Vappu on ohi ja elämä jatkuu normaalisti aina ensi sunnuntaihin. Pari viikkoa sitten kaadettujen puiden jatkokäsittely on edennyt hitaasti; karsittu, pätkitty ja sitten olen minä päässyt lempihommaani: käyttämään klapikonetta. Vappuaamuna meillä soi moottorisaha ja klapikone valitti, ilo loppui kuitenkin lyhyeen sillä tulossa oli ruokavieraita. Lauantai olikin sitten aika sateinen, mutta muutama tunti ehdittiin taas laulattaa koneita ennen sateen alkua ja leikkasinpa myös alas risuuntuneen keijuangervoaidanteen. Tänään oli tiedossa vierailu vanhempieni luokse, mutta kun herää suht aikaisin oltiin pihalla heti yhdeksän jälkeen reippaana hommissa. Mies käytteli taas moottorisahaa ja minä kävin ruohottuneen kukkapenkin kimppuun. Kaivoin ylös konnantatarmättään joka alkoi uhkaavasti vallata alaa penkin muilta asukeilta ja kanttasin reunat jotka olivat kadonneet nurmikon (sammaleen) oudosti levittäydyttyä... myönnän että en ole kovin ahkerasti penkinreunoja putsaillut, mutta nyt tuli väännettyä pari tuntia lapiolla ja haralla ja pienellä istutuslapiollakin. Konnatatarilta jääneeseen aukkoon istutin muutaman sormustinkukan taimen ja harkinnan jälkeen siirsin myös pionit jotka pari, ehkä kolmekin vuotta sitten syksyllä istutin "tilapäisesti" kasvimaan laitaan...nyt pääsivät siis kukkapenkkin, toivottavasti eivät ottaneet nokkinsa siirrosta. Uuden mullan levitys jää kyllä huomiselle, kropassa tuntuu tuo lapion ja oksasaksien käyttö aika makeasti, varsinkin olkapäässä joka on taas oireillut muutaman viikon, ei ole tainnut limapussintulehdus mennä ohi...


Sammaleinen nurmikko valkovuokkojen valtaamana

Nemo tarkkaili puuhiani


Äidin pihalla kukki onnenpensas...

...vuorenkilpikin piakkoin...

...ja pikkusydän, mikä minun penkissäni on vasta pienellä alulla ja välimatkaa on vain 50 km.

Jumppapenkkini

Aika alastomalle näyttää keijuangervojen alusta, jotain kesäkukkaa voisi laittaa.
Hommat jatkuu huomenna! Mukavaa, aurinkoista ja lämpenevää viikkoa!


10 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja kivuttomia päiviä, kyllähän se piha näköjään siitä lutviutuu :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat :) ja tuo kissa on ihana <3 RONJA

  VastaaPoista
 3. Ihana valkovuokkonurmi teillä! Ja kovin ahkeriakin olette olleet, toivottavasti käsivarsi ei äidy pahaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokkojen vuoksi on hyvä syy olla haravoimatta liian tarkkaan. Ahkerointi on mukavaa kun alkuun pääsee, mutta kyllä meillä osataan myös laiskotella ;)

   Poista
 4. Suloinen Nemokuva, valaistus tuo kisuun hehkun! Oot oikein ahkeroinut, huh-huh. KOitas nyt kuunnella olkapäätäsi ja antaa sille lepoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätaurinko saa Nemonkin hehkumaan :).
   Nyt taitaa olla pakko kuunnella olkapäätä sen verran ikävältä tuntuu, pari multasäkkiä vaan käyn tyhjentämässä kukkapenkkiin sitten asetun lueskelemaan kisut kainalossa.

   Poista