torstai 23. heinäkuuta 2015

Lomailua...

"Jos ei ole syytä raivoon, aina löytyy joku pikku juttu, että vähän ottaa aivoon."
-  kirjasta Kissan kosketus -

Ollaan lomailtu, siis nukuttu pitkään ja puuhasteltu kotona ja käyty kirppiksillä ja lounasteltu milloin missäkin, löysinpä erään kaupan alelaarista jo jotain joulua varten. Eilen illalla tutkin googlen avulla Strömforsin ruukin tarjontaa ja niimpä tänä aamuna auton nokka suunnattiin kohti itäistä uuttamaata.
Hanko -Porvoo tie (valtatie 25) on täältä meiltä päin helppo reitti uudenmaan itäisiin kuntiin ja kaupunkeihin. Tällä kertaa emme pysähtyneet Porvoossa ( ei edes Brunbergillä...) vaan ajoimme sen läpi ja jatkoimme vanhaa tietä kohti Loviisaa. Emme pysähtyneet Loviisassakaan vaan jatkoimme kohti Ruotsinpyhtäätä ja Strömforsin ruukkia. Fiskarsin ruukissa Karjaan kupeessa on tullut käytyä useita kertoja, Billnäskin on nähty, ja nyt siis uusi tuttavuus Strömfors ja täytyy sanoa että kannatti lähteä! Oli kauniita maisemia, kivoja käsityöläisputiikkeja, ruokapakkojakin pari ja leppoisa tunnelma. Ensi kesäksi jo suunniteltiin kesäteatteriretkeä Strömforsiin, teatteri oli nimittäin kivalla paikalla veden äärellä, kun vaan näytelmä natsaa niin mikä ettei! Kotimatkalla pysähdyttiin jätskeille Loviisan laivasillalle, oli kiva istua ja katsella merta ja kauniita ranta-aittoja. Koko päivänä ei ollut satanut pisaraakaan, mutta Mäntsälän tällä puolella taivas repesi ja vettä tuli niin että jos minä olisin ollut ratissa, olisin vetänyt tien sivuun odottamaan...mutta mies siis ajoi ja matka jatkui kaatosateesta huolimatta. Onneksi täällä kotona ei ollut satanut ihan niin paljon ja kissapojat nukkuivat tyytyväisinä sisällä.

Hauskaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Ruukkimiljööt ovat aivan ihania. Strömforsissa on tosiaan teatter huippupaikalla! Jos vaan on hyvä ilma, tai kai siellä on jokin katos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukit on kyllä ihania ♥
   Mielestäni sillä oli ainakin katsomo katoksen alla, mutta en mene vannomaan...

   Poista
 2. Oi kuinka ihana pieni matka! Upeita kuvia.

  VastaaPoista
 3. Todella mukavan oloinen päivä! Ja kaunis!

  VastaaPoista
 4. Hieno paikka näköjään, täytyy laittaa vinkki korvantaakse.

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat! Tuo ruukkialue on tosi kaunis, käytiin siellä jokunen vuosi sitten. Tänä vuonna tekisi mieli mennä Loviisan Wanhat Talot-tapahtumaan, joka on elokuun lopulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt kaksi kertaa katselamassa Loviisan Wanhoja Taloja ja kyllä kannattaa mennä! Itse asiassa meilläkin oli puhetta että tänä vuonna lähdettäisiin taas, tiedä vaikka nähtäisiin! :)

   Poista