lauantai 18. tammikuuta 2014

Puita.....

"Kissaa liikuttaa sähkö jota se pyydystää hännällään kuin johdinauto. Sen turkki rätisee pimeässä ja silmissä hehkuvat Citroenin lamput.
Sylissäkin se kytkee virran päälle, työntää kuonon leukaa vasten ja aloittaa tasaisen, puskevan surinan kuin Braunin partakone."
Kari Saviniemi


Olen saanut tunnustuksen Häivähdys purppuraa-blogista ja olen siitä  yllättynyt ja ylpeä, kiitos AnnaS ja mukavaa kun viihdyt juttujeni parissa.

                             

Rakastan noita pakkasen ja lumen kaunistamia puita; koivuja, kuusia mitä tahansa puita jotka ovat saaneet kimaltalevan pitsipeitteen ylleen. Toukokuussa rakastan koivujen hentoa vihreää ja omenapuiden vaaleanpunaisia utua. Syksyn tullen rakastan ruskan hehkuvia värejä lehtipuissa. Joulun aikaan kuusi on puista kaunein. Rakastan myös polttopuiden rätinää takassa kun ulkona paukkuu pakkanen, mutta myös tuulen suhinaa kesäisissä koivuissa ja haapojen kahisevissa lehdissä. Juuri nyt odottelen puukuormaa, sillä viime päivät ovat verottaneet polttopuuvarastoa aika lailla.
Luin loppuun lukuvuorossa olleen Laura Saven Paljain jaloin kirjan. Kesken lukemisen kyllä jossain vaiheessa ajattelin, että miksi luen näin surullista tarinaa, muuta toisaalta minä vain luen tämän tarinan Laura Save eli sen. Kirja kertoo siis nuoresta naisesta joka sairastuu syöpään, kertomus on faktaa ja päiväkirjanomainen suruineen ja iloineenkin. Laura kuoli ennenkuin sai tietää että kirja julkaistaan."Mitäs siinä taas kuvaat..."


Lukuvuorossa:
Hannele Huovi: Pesula, Gummerus 2006, lainakirja


7 kommenttia:

 1. Onnea tunnustuksesta! Oli ansaittu.

  VastaaPoista
 2. Hei! Tultiin häivähdys purppuraa kautta tänne tsiikaan. Kivoja kissoja!
  Miten tänne liitytään lukijaksi?
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Vastasin ensin etten ole osannut sellaista liittymis gadgetia tänne laittaa, mutta nyt se on siellä! Tervetuloa Käpälämäkeen, piipahdin jo sinun blogissasi ja osallistuin kahvikone keskusteluun, liityin myös lukijaksesi.

   Poista
 3. Onnea tunnustuksesta. Nyt ei voi maisemia moittia, taitaa olla talvi kauneimmillaan. Ihana Buddhakisu alimmassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaunista tosiaan on, saapa nähdä kuinka kauan. Buddha-Nemo :)

   Poista