lauantai 28. toukokuuta 2016

Luonnon ihmeitä...

"Pääskyt palaa toukokuussa, käkikin jo kukkuu puussa, tuomenkukka kotiin tuodaan.
Kirjat kaappii, onget esille, tervakylki vene vesille."

Ihanaa aikaa tämä kevät, kaikki kasvaa ja luonnon värit ovat jo muuttuneet hennon vihreästä hieman tummenpaan sävyyn ja vihreys senkun syvenee. Kielot tuoksuvat oman pihan reunamilla ja olihan niitä kerättävä vähän maljakkoonkin että saan kotiinkin tuon ihanan tuoksun. Pihlajat kukkivat tänä vuonna runsaasti, mutta niiden kukinnoista lähtevää odööriä en ihan tuoksuksi sanoisi... kauniita kuitenkin ovat ja syksyllä on odotettavissa paljon hehkuvan oransseja marjoja.
Mistä lie johtuu, mutta parin viime viikon aikana on näkynyt myös eläimiä joita en kovin usein ole pihallamme nähnyt. Yhtenä päivänä huomasin kun joku pieni eläin livahti auton alle, kuin orava muttei sittenkään. Pian sieltä kurkistikin pieni sievä naama jonka tunnistin lumikoksi tai joksikin sen sukulaiseksi (myöhemmin googletin näätäeläimet ja kyllähän se oli lumikko kesäasussaan). Hetken katselimme toisiamme ja minä päätin yrittää hakea kameran, mutta mutta, siellähän se sitten jo vipelsi menemään pihan toisella puolella ja katosi kasvustoon, hmph. Joskus kauan sitten olen talvella nähnyt samaisen otuksen hangella vipeltämässä. Seuraavana päivänä puuhailimme pihalla, minä onneksi kameran kanssa, kun mies kutsui katsomaan jotain maassa olevaa. No siellähän kökötti peloissaan paikallaan vaskitsa, käärmeen näköinen pronssin värinen jalaton lisko. En ole sitä ennen pihallamme nähnyt elävänä, jonkun kerran on kyllä ollut kissojen jäljiltä jäännöksiä... ja sain muuten kuviakin! Eilen aamulla kun latasin kahvinkeitintä ennen töihin lähtöä, näkökentän laitamalla vilahti jotain ja kun siirryin nähdäkseni ikkunasta ulos, nurmikon laidalla liikuskeli valkohäntäpeura tai nykyään pitäisi kai sanoa valkohäntäkauris. Peurakin havaitsi minut ja tuijottelimme sitten toisiamme hetken verran, tein taas yrityksen kameran hakuun mutta samalla lailla kävi, peura meni menojaan enkä saanut kuvan kuvaa. Mutta on se mukavaa asua maalla, omasta ikkunasta voi katsella kaikenlaista.

Mukavaa viikonlopun jatkoa, nautitaan luonnosta kaikin tavoin ♥

2 kommenttia:

 1. Oletpas onnistunut näkemään monia eläimiä. On varmasti hienoa kun on koti sellaisessa paikassa että pystyy nauttimaan monenmoisista luonnon ihmeistä. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taajaman ulkopuolella asumisessa on puolensa, niin hyvässä kuin pahassa ;).
   Kiitos Anneli, kuin myös.

   Poista