sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

"Ihmiset ovat kiinnostuneita kissoista, koska ne ovat kaikkea sitä, mitä me emme ole: itseriittoisia, elegantteja kaikessa mitä tekevät, rentoutuneita, varmoja, iloisia seurasta, ja silti niillä on oma salainen elämä."
Pam Brown

Tänä viikonloppuna olen tehnyt kaikenlaista kesähommaa;kuunnellut käkeä, joka kukkuu ja kukkuu kaiket päivät, saunonut mökkisaunassa :), pessyt mattoja, istuttanut kukkia, syönyt kevyet grilli/salaattiateriat ulkona, lukenut hyvää kirjaa riippumatossa löhöillen, voiko viikonloppua mukavammin viettääkään! No tosin loma on tältä erää ohi, mutta neljä viikkoa töitä ja sitten neljä viikkoa lomaa, taas. Ja kesäaikaan töissäkin on ihanaa, rentoa ja erilaista, nautitaan!
Kirja jonka tänään riippumatossa luin loppuun on Reeta Paakkasen uutuuskirja Kotona Istanbulissa Tositarinoita Turkista. Tämä nuori nainen on suomen ja turkin kaksoiskansalainen, asunut 19-vuotiaasta asti Istanbulissa, tosin välillä opiskellut Lontoossa ja Thessalonikissa. Matkustellut työmatkoilla pohjois-Irakissa, pohjois-Kyproksella ja Tunisiassa. Tämä kirja ei siis ole mikään matkaopas, vaan tositarina turkkilaisesta elämästä, siitä erilaisesta kuin turistikohteiden meininki tai television matkaoppaiden kertomukset. Tykkäsin, oli mielenkiintoista lukea esim. Kreikan ja Turkin yhteneväisyyksistä ja Kyproksen turkkilaisten ja miksei myös kreikkalaisten kamalista kohtaloista 1960- j 1970-luvuilla. Kannattaa lukea, alkoi tehdä mieli matkustaa Istanbuliin ja nähdä Bosporin lahti ja aasialaiseurooppalainen kaupunki henkilökohtaisesti.  

Mökkipolulla tuoksuu huumaavasti kielot :)

Enpä taas muistanutkaan kuinka hauskaa matonpesu on! Koukussa..

Kullerot kukkii vielä hetken

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti