keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Oi ihana toukokuu...


Vanhan, hauskan ja sympaattisen televisiosarjan nimi on niin totta! Muistattehan tuon englantilaissarjan "Darling Buds of May" ja sen rönsyilevän ja omaleimaisen Larkinin perheen.
Tuon tv-sarjan tekoaikaan Catherine Zeta-Jones oli vielä lähes tuntematon näyttelijäkaunotar, mutta mieleen jäivät vahvimmin ihanat Ma ja Pa Larkin (Pam Ferris ja David Jason). Toukokuu on aina ollut lempikuukauteni; jokakeväinen kasvun ihme, omenapuiden kukinta, ihana viherrys ja käen kukkuminen, puhumattakaan muiden lintujen upeasta konsertoinnista ♥.
Kun nyt television tarjonta tuli puheeksi, olen ihastunut tv2:n sarjaan Sohvasurffaajat. Siinä kaksi nuorta naista, Lotta ja Pia reissaavat maasta toiseen ja yöpyvät ventovieraiden ihmisten sohvilla. Ihailen heidän rohkeuttaan ja nautin niistä upeista kokemuksista joita he saavat tutustuessaan paikallisiin ihmisiin ja koteihin. 
Tänään teimme töissä kevätretken. Retkeilimme ihan vaan omalla paikkakunnalla, mutta matkat pikkubusseilla, retkieväät makkaranpaistoineen ja virikkeellinen, erlainen ympäristö olivat niin lasten kuin aikuisten mieleen. Ja sää oli oikein mukava, ei liian kuuma, mutta mukavan lämmin, muutama sadepisara ei haitannut ja ympäristö tyynine järvimaisemineen oli kesäisen kaunis. Meillä oli kerrassaan mukava retki ja iltapäivän vähän rankempi sade ei vienyt hyvää mieltä vaan lapset löysivät siitäkin iloa; lätäköissä hyppiminen on ihan mahtavan hauskaa!


                       Sateen jälkeen...                    Nemo ulkoilee ja Into saunoo....Lukuvuorossa:
Ritva Sarkola, Katkerat muistot, Myllylahti Oy 2013, kirjastosta


4 kommenttia:

 1. Jokaiselle jotakin! Retkeilyä ja saunomista, oikein mukavalta kuullostaa ja näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänään on vielä vietetty päiväkodin kevätjuhlat, joten takki on tällä hetkellä aika tyhjä, mutta eiköhän tästä aamuun mennessä taas toivuta. Ja lomakin jo siintelee....

   Poista
 2. Mä olen varsinainen TV-sohvaperuna, mutta jostain syystä noi sarjat ei kilisyttele mitään kelloja...nevöhööd :) Mutta painan suositukset korvan taakse ja otan asiakseni tutustua, mikäli kohtaan sohvannurkasta moisia sarjoja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana toukokuu nähtiin meillä ekan kerran joskus 90-luvulla ja uusintojakin on tullut, mutta Sohvasurffaajat on ihan tämän päivän juttu. Taitaa tulla kakkoselta maanataisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 19.30, sarja on kyllä jo lopuillaan.

   Poista