lauantai 3. tammikuuta 2015

Koiranilma ja kissanpäivät...

"Kissa luotiin maailmaan rikkomaan sääntöä, jonka mukaan kaikki ovat ihmiselle alamaisia."
- tuntematon -

Nämä vuoden ensimmäiset päivät ovat olleet aika keljuja noin ilman puolesta, ns. koiranilmaa on pidellyt. Tutkin vähän tuon sanan koiranilma etymnologiaa ja yllätyksekseni se ei olekaan suomalainen sanonta, vaan ihan yleiseurooppalainen, esim saksaksi "hundewetter" ja italiaksi "tempo da cani". Sana voi siis olla käännöslaina. Koiraan liittyy muitakin negatiivissävytteisiä sanontoja, kuten koiranelämää, koiranvirka, koiranleuka jne. Kissoihin liittyviäkin sanontoja löytyy, esim. kuten tuo otsikon kissanpäivät, kissan viikset, kissa vieköön, kiertää kuin kissa kuumaa puuroa jne. Mutta otsikon sanat tarkoittanevat lähinnä kai sitä että ennen koirat olivat pihalla säällä kuin säällä ja kissat makoilivat sisällä uuninpankolla. Näillä säillä meidän pojat ulkoilevat lähes yhtä vähän kuin pakkasilla, tahtovat kyllä ulos mutta hetken päästä koputellaan jo ikkunan takana. No empä itsekään tuolla kovin kauaa viitsi olla, linnuille ruokaa ja takkapuita varastosta, siinä ne ulkoilut on.
Nemolle on iskenyt jokavuotinen vihreän tarve, ja jopa niin kovana että käy jo nuuskuttelemassa hyasintin lehtiä siihen malliin että joudun pian eliminoimaan kyseisen kasvin. Kokeilin sitten tarjota vihertassulle rukolan lehtiä ja nehän kelpasi! Toivottavasti hyasintti saa nyt kukkia loppuun rauhassa ( eikä tuo ahmatti iske kiiluvia silmiään amaryllikseen...) ja minä tiedän mitä vihreää kannattaa kaupasta kantaa sekä kissoille että ihmisille. 
Meidän pieni joulukuusemme joutui tuossa päivänä muutamana kärsimään nestehukkaa (joku ei ollut huomannut lisätä vettä sen astiaan...) ja nesteytyksestä huolimatta alkoi voida huonosti ja tiputtaa neulasiaan siihen mallin että tänään se riisuttiin ja vietiin ulos. Onneksi amaryllis alkaa juuri availemaan ensimmäisiä kukkiaan ja niin se pääsikin kuusen tuuraajaksi talvimaailmaamme.

Into ulkoilee reippaana poikana räntäsateessa...

...kun taas Nemo tuijottaa silmä tarkkana tirppatv:tä sisältä.


Ps. Tauti on hellittänyt otteensa, olo on paljon parempi ja työt kutsuvat maanantaina :).

Mukavaa viikonloppua!


6 kommenttia:

 1. Meidänkin emäntä uhkaa heittää kuusen ulos ennenkuin kaikki neulaset ovat lattialla. Sillä ei ole kyllä ollut nestevajausta vaikka me ollaan autettu veden kulutuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kuuset kovin kauan hyvin voi sisällä, metsässä niiden paikka on ja tirppojen kerrostalona ;)

   Poista
 2. Inton paksu turkki on oikein hyvä tälläisinä vaihtelevina ilmoina. Meillä Sulo on kanssa aika ennakkoluuloton ulkoilija.
  Hienoa, että tauti on selätetty! Minullakin alkaa maanantaina työt ja rytmi on kyllä ihan sekaisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on paljon märkää lunta Inton mahanalus on täynnä lumipalleroita :), Nemon turkki taas on lyhyt ja tiivis, ei kastu helposti.
   Juu, itse alan olla kunnossa, mutta mies parka kuumeilee edelleen vaikka on tiistaista asti ollut kuurilla :(.
   Työ- ja unirytmin yhteen saaminen on kyllä taas kova homma, huh.

   Poista
 3. Hih, tirppatv:tä meidänkin katit töllöttää. Siinä taisi vaihtua kanava, kun akka fasaani käveli pihalla. Alkoi kisuilla hännät heilumaan aika kiivaasti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, taisi kanava vaihtua jännäri- ellei jopa kauhuleffa puolelle ;)

   Poista