sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Syliä vailla...

"Ihmisen täytyy tehdä kovasti töitä, että jotain hänen persoonastaan muistettasiin. Kollikissoilla on helppoa: niiden tarvitsee vain suihkauttaa kerran ja niiden läsnäolo muistetaan vielä pitkään sen jälkeen:"
- Albert Einstein -

Ilmottauduin joskus syksyllä työkaverini kanssa kaksipäiväiselle kursille nimeltä Voimauttavat mielikuvat. ??? Mihinkähän sitä tuli itsensä pistettyä, mielikuvani tästä kurssisita oli jotain mietiskelyä ja sisäisten kuvien etsimistä, ehkä. No, eilen sitten oli ensimmäinen kurssipäivä ja paikalla meitä oli neljä, vetäjä mukaan luettuna...villasukat jaloissa, verkkareissa ja lämpimissä villatakeissa, sillä etukäteen oli kehotettu pukeutumaan mukavasti ja lämpimästi. Viisi tuntinen koostui liikkeestä, äänestä ja kuvallisesta ilmaisusta. Tykkäsin. Äänten resonointi yhdessä oli mukavaa, ja varmasti kuulostaisi vielä mukavammalta jos väkeä olisi vähän enemmän. Myös omien kuvien tuottaminen paperille oli rauhoittava kokemus, kaikki keskittyivät omaan työhönsä ja hiljaisuus oli rikkumaton,poikkeuksena opettajan hiljaisella äänellä antamat ohjeet. Liikkuminen musiikin mukaan oli ehkä vaikeinta minulle, mutta sekin meni. Loppurentoutuksen jälkeen olo oli kuin päiväunilta herätessä, vähän pökkyräinen, mutta mukava ja rentoutunut. Innolla odotan toista kurssipäivää joka on parin viikon päästä.
Kurssilla tuli ajatus että voisin ostaa ne akvarellivärit joita olen joskus katsellut ja jättänyt ostamatta. Hiljaisuus tuntui myös niin hyvältä että retriitti kävi mielessä. Tiedä mitä tämä vielä poikii.
Nemo on alkanut viime aikoina käyttäytyä uudella tavalla. Se on aina ollut vetäytyvä ja omissa oloissaan viihtyvä, mutta kuluneella viikolla  (joskus aikaisemmin muutaman kerran), se on alkanut tulla syliin. Ihanaa kun tuon ikäinenkin kissa voi muuttua sylikissaksi, tai ei nyt vielä nuolaista, mutta kuitenkin useana päivänä peräkkäin olen saanut olla onnellinen kissan nukkuma-alusta. Tänään syliin oli oikein tunkua, ensin oli Nemo ja myöhemmin Into, mamman rakkaat ♥ ♥.

Nemo, aikaisemmin viikolla.


Nemo tänään

Into tänään
Alkaa olla syötävän mittaista
Mukavaa viikonalkua!

4 kommenttia: