keskiviikko 23. toukokuuta 2012

"Eläimet ovat miellyttäviä ystäviä, ne eivät kysele eivätkä arvostele."
  George Elliot

Yllä oleva lause on "Hoivakodin kissa Oscar"-kirjan ensimmäisen luvun otsake. Kirjan jokainen luku alkaa eläimiin, useimmiten kissoihin liittyvällä ajatuksella. Ajattelin käyttää niitä blogini otsikoina tästä alkaen.

Kirja on siis luettu. Se kertoo muistisairaiden vanhusten hoivakodista, jossa asustelee myös useita kissoja. Kirja keskittyy Oscar nimiseen kissaan, jolla on erikoinen vaisto. Se nimittäin vaistoaa milloin sairas vanhus on tullut lähelle elämänsä päättymistä. Tässä vaiheessa Oscar kipittää vanhuksen huoneeseen ja käy nukkumaan hänen viereensä. Kirjassa geriatrian erikoislääkäri ei aluksi usko kissan vaistoavan lähestyvää kuolemaa, mutta tutkittuaan tapahtumia pidemmällä aikavälillä myöntää asian. Hän haastattelee monen vanhuksen omaisia jotka ovat olleet paikalla Oscarin kanssa saattamassa rakastaan viimeiselle matkalle. Useat omaiset myös kertovat saaneensa lohtua Oscarin käytöksestä.
Kirja oli hyvä. Tietysti itsekin kissaihmisenä uskon ilman muuta kissan vaistoavan asioita joihin meidän ihmisten kyvyt eivät riitä. Ja kehräävä kissa kyljessä kiinni on äärimmäisen lohduttava ja rauhoittava. Suosittelen luettavaksi ja koettavaksi(siis kissan läheisyyttä ;).

Eilen vietimme päiväkodin kevätjuhlaa sirkuksen muodossa. Esitys oli menestyksekäs ja olemme iloisia ja tyytyväisiä, kun jälleen kerran kauden virallinen päätös on onnellisesti ohi.

Kylläpä omalla pihalla tapahtuu nopeasti muutoksia kun ei ole muutamaan päivään ehtinyt tiluksia tarkastelemaan. Kuvat kertokoot sanojen sijaan.

Narsissit
Viime vuotinen suklaaminttu puskee uutta
Esikko
Sireeneissä isot nuput
Nurmi leikattu ja kohta kukkii norjanangervot
Ekat istutukset tänä vuonna
Risulinnun pesä

2 kommenttia:

  1. Voivoi, kyllä se kirjosieppo valtaapi risulinnunkin pesän, odotellaanpa vaan ja toteen käypi, pohdiskelee keiju kaiholan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatat keiju olla oikeassa, sieppo on melkoinen nurkanvaltaaja...

      Poista