sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

"Ei koskaan sunnuntaisin..."

"Kehräämässä takan äärellä ja sipsuttamassa pitkin takapihan aitoja - villipeto, joka on turmeltumattomampi kuin mikään taivaan alla."
Alan Devoe

Suloinen sunnuntai, siis suloinen auringon paiste, suloinen tuuli  jne, muutenkin vallan leppoisa päivä. Koko päivän olen  röhnöttänyt vähissä vaatteissä aurinkotuolissa/riippumatossa ja lukenut. No, ruokaa kyllä laitoin välillä tai ensin, sillä valmistelin grillattavat ja tein salaatin ja tsatsikin valmiiksi ja mies hoiti sitten itse grillauksen. Ja ulkona syönti on aina nautinto, söi sitten omalla takapihalla tai etelän lämmössä tai vaikka Tallinnassa kuten meikäläiset huomenna. Jee, taas on siis pikkumatka tulossa ihan näillä näppäimillä. Huomenna aamusta matkaan ja sitten tiistaina illalla kotiin, ja hotellihan on hyväksi havaittu St Olav vanhassa kaupungissa. Saas nähdä onko tällä kertaa oma sauna....
Niin siitä kirjasta jonka luin pitikin kertomani. Uusi tuttavuus Jane Green ja hänen romaaninsa Vuosi maalla valloittivat kerta heitolla. Tarina kertoo erään perheen suhteista, lämmöstä ja rakkaudesta, joka kestää ja kantaa kun yksi heistä sairastuu vakavasti. Ja taas tuttu hyvä konsepti ongelmien selvittelyyn: ruokaa ja rakkautta! Ja niitä tässä kirjassa riittää, ihania reseptejä ja monen sortin rakkautta, tärkeimpinä ehkä vanhempien ja lasten välinen sekä sisarusten välinen rakkaus.

Taitaa auringosta nauttiminen loppua tähän sillä ukkonen jyrähtelee jossain kauenpana. Pitää ehkä alkaa miettiä mitä pakkaan mukaan matkalle, vaikka eipä noin lyhyelle reissulle juuri mitään tarvita, ilosta lomamieltä vain!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti