sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

lomalomalomaaa...Nyt se sitten koitti, loma. Neljään viikkoon ei aikatauja eikä työvelvollisuuksia, ei ole myöskään isompia suunnitelmia, tehdään sitä mikä mukavalta tuntuu. Kaksi viikkoa lomailen siipan kanssa yhdessä ja kaksi viikkoa only me and myself ja tietysti kissat kokopäiväisesti. Eniten nautin kiireettömistä aamuista, aamukahvista pitkän kaavan mukaan ja paluusta peiton alle hyvän kirjan kanssa jos siltä tuntuu. Olisi tietysti mukavaa jos ilmat lämpenisivät, ulkona puuhastelu ja oleilu olisi mannaa, mutta kyllä sitä ohjelmaa on jos säät sattuvat jatkumaan tällaisinakin. Saunan pintakäsittely on odottanut jo helmikuusta asti ja talon ulkomaalauskin vaatisi ainakin pientä paikkailua, mutta katsellaan, ei pakotteita.
Tänä aamuna aikaisin, noin neljän maissa, vessareissulla satuin vilkaisemaan olohuoneen ikkunasta ulos ja kas, eilen istuttamieni särkyneiden sydänten ympärillä nuuskutteli erikoinen puutarhuri, supikoira. Sen verran vikkelä oli liikkeissään etten lähtenyt kameraa hakemaan vaikka se mielessä kävikin, katselin kuinka se teki kierroksen kukkapenkin ympäri ja sitten jolkotteli pihalla sinne tänne kunnes häipyi näkyvistä. Odotin koko ajan että jompikumpi kissoista ilmestyy jostain, ulkona kun olivat, mutta eipä tullut juuri sillä hetkellä. Minkähänlainen kohtaaminen se olisi ollut, vaikka uskon kyllä että ne ovat tavanneet aikaisemminkin, sen verran noita hassuja pötkylöitä näillä main majailee.
Niin, eilen kaupunkikäynnin yhteydessä poikkesin puutarhamyymälään ja ostin kaipaamani särkyneet sydämet, perinteisen vaaleanpunaisen ja valkoisen. Toivon sydämestäni että ne viihtyvät pihallamme, huolimatta erikoisen puutarhurin öillisistä käynneistä.


Eilinen auringon paiste on taas vaihtunut sateeseen, mutta kyllä me kaikki nautimme lämmöstä, niin kukat, kissat kuin ihmisetkin.

Lukuvuorossa: Michael Mortimer, Neitsytkivi, Bazarkustannus/ Bookwell Oy 2014, kirjastosta


12 kommenttia:

 1. Tuntuu vähän kiusoittelulta, että aurinko paistaa vain yhtenä päivänä ja sitten tulee taas sadetta! Toivottavasti supi antaa kissojen ja kasvien olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mutta nyt on kai jo alistunut niin tähän sään vaihteluun että odottaa vaan josko se vaikka armollisesti muuttuisi parempaan suuntaan.
   En usko että supista on kissoille vaaraa, kukista en tiedä, voi ainakin kaivella penkkejä, mutta ei sellaista ole toistaiseksi tapahtunut.

   Poista
 2. Rentouttavaa lomaa!!! :) Paljon ihania hetkiä...

  VastaaPoista
 3. Supikoira omalla pihalla. Wau! Ei ole meillä näkynyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan täällä katsos niin omassa rauhassa(korvessa) että luonto on lähellä ;). Tässä taannoin, joku vuosi sitten, katselin kun mäyrä könysi tontin läpi.

   Poista
 4. Ihanaa lomaa, mekin ollaan lomalle!
  Ja että supikoira... aikas harvinaislaatuinen puutarhuri :)

  VastaaPoista
 5. Toivottelen rentouttavaa lomaa! Varmasti ovat kissat ja supikoirat tuttuja keskenään, minäkin huomasin pihatien hiekassa supin jäljet. Olen nähnyt niiden joskus nauttivan marjoja pensaista :) Särkyneen sydämen herkin hetki on kevät, ne nousevat aikaisin, mutta ovat kylmänarkoja, jos sää vaihtelee kovin kannattaa vähän suojata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sekä lomatoivotuksista että särkyneen sydämen hoito-ohjeista.

   Poista
 6. Mukavaa ja leppoisaa lomaa! Toivotaan, että sää edes vähän lämpenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥.
   Toivossa on hyvä elää, sanotaan...

   Poista