tiistai 1. heinäkuuta 2014

Pienessä reissussa...


Aloitimme kesäloman pienellä matkalla Turkuun tytärtä tapaamaan. Lähdimme siis eilen, yövyimme tyttären yksiössä (hän meni poikaystävän luokse) ja palasimme nyt alkuillasta kotiin. Oli oikein mukava pikkureissu, johon mahtui yllättävän paljon kaikenlaista. Eilen herkuttelimme mansikkakakulla ja sen jälkeen ajelimme Ruissaloon maisemia ihailemaan. Siellä olikin jo ensi viikonlopun Rockin pystyttäminen käynnissä, mutta yllätyksellinen käynti kuitenkin. Palasimme kaupunkiin, jossa poikkesimme miehen toivomuksesta Reijo Mäen kirjoissaan tunnetuksi tekemään Uuteen Apteekkiin (siis yksityisetsivä Jussi Vareksen kantapubiin). Ihan mukiin (tai tuoppiin) menevä paikka. Illan päätteeksi istuskelimme Aurajoen rannalla vanhassa Esposito laivassa ennen kuin kävelimme yöpuulle Martin kirkon kupeeseen, ja joki ylitettiin tietysti mennen tullen förillä.
Mietin etukäteen kuinka mahdan saada nukutuksi kerrostalossa, ikäni kun olen omakotitalossa asunut, lukuunottamatta vuoden "hairahdusta" rivitaloon avioiduttuamme. Heräsin kyllä yöllä muutaman kerran, oli kuuma ja piti käydä vessassa. Avasin parvekkeen oven saadakseni raitista ilmaa ja yllätyin kuinka hiljaista olikaan, kuului vain lokkien kirkunaa joelta ja muiden lintujen sirkutusta, kaupungissa! Siihen oli hyvä nukahtaa uudelleen.
Tänään muun yhdessäolon lisäksi olimme päättäneet lähteä lounasristeilylle. Niin sitten söimmekin itsemme lähes ähkyyn asti buffeesta Ruissalon kauniiden pitsihuviloiden lipuessa ikkunan takana ohitsemme. Vielä joimme yhdessä kahvit ja sitten olikin kotiinlähdön aika. Oli kyllä mukavaa nähdä ja viettää aikaa yhdessä, tätä lisää vielä tämän loman aikana.


Menomatkalla poikkesimme Kasvihuoneilmiössä. Isoja kisuja pihalle...


Ruissalon huviloita

Kyllä yllätti kun tällainen jätti työntyi näköpiiriin, väylä näytti liian kapealla ja matalalle.

Nämä kaverit ne ovat järjestäneet hauskan yllätyksen  viikonlopun festarilaisille. Sai aika tarkkaan katsella mihin jalkansa laittoi....


Martin kirkon tornista voi tarkistaa ajan myös joen suunnalta.

Esposito, Turun vanhin ravintolalaiva, näin he ainakin itse mainostavat...

Linna joen suunnasta10 kommenttia:

 1. Ihana miniloma! Turkkunen on niin <3

  VastaaPoista
 2. Emäntä: Ruissalo on lähes eksoottisen kaunista, erilaista kuin muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi tarkemmin tutkimatta, ensi kerralla sitten esim kasvitieteellinen puutarha.

   Poista
 3. Oi, nyt tuli mieli lähteä Turkuu!

  VastaaPoista
 4. Turku on niin paras kesäkaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt kun tytär on pari vuotta asunut siellä, kaupunki on pikkuhiljaa tullut tutuksi.

   Poista