torstai 21. marraskuuta 2013

Yhä pimenee...


"Kolme kissaa: talon vanhin kissa saa jonkinlaista huomiota ja nuorin eniten.Keskimmäinen tuntee itsensä ulkopuoliseksi ja vastaa terrorisoimalla kahta muuta."
Lisa Brewer

Jos tiistai oli harmaa päivä niin mikähän tämä päivä sitten onkaan! Mutta aina vaan pimeämmäksi käy jollei tule pakkasta ja lunta. Siispä kynttilöitä ja kirkasvalolamppuja sytyttelemään ihmiset, on tästä ennenkin selvitty.
Olen päässyt taas yhden pykälän eteenpäin toipumisessani: ajoin tänään autolla, jee! Kun asuu täällä maalla kaukana kaikesta, omalla autolla liikkuminen on aika tärkeä asia ja nyt tunnen päässeeni vankeudesta! Tuskin tässä nyt sen kummemmin mihinkään tulee lähdettyä, mutta minulle riittää se tietoisuus että voin lähteä ilman että joku lähtee kuskaamaan.
Luin kirjan joka todella herätti ajatuksia. Kyseessä on Pauliina Rauhalan melkoisesti julkisuuttakin saanut teos Taivaslaulu. Kirja kertoo nuoresta lestadiolaispariskunnasta, äitiydestä ja oman itsensä menetyksestä. Taivaslaulu on harvinaisen kauniisti, koskettavasti ja herkästi kirjoitettu ja kyseesä on kuitenkin vakava ja kauhistuttavakin asia. Olen tyytyväinen että tartuin tähän kirjaan, sai taas pistämään asiat tärkeysjärjestykseen mutta myös ajattelemaan muita ja muitten niin erilaisia elämiä tässä samassa ihanassa Suomen maassa.2 kommenttia:

  1. Kynttilöitä kuluu ja kirjoja myös. Tuo odottaa minulla lukuvuoroa.

    VastaaPoista