maanantai 22. syyskuuta 2014

"Kun saapuu syys..."

"Kissat eivät pyydystä hiiriä miellyttääkseen jumalaa."
- Afganistan -

Eilisen päivän satoi keltaisia lehtiä ja aurinko paistoi, tänään sataa vettä... herää ajatus että tätäkö se nyt on seuraavat puoli vuotta. Eilen siivoiltiin pihaa ja tyhjennettiin terassi kalusteista, lehtien haravointia ja puhaltelua riittää kyllä ties kuinka pitkäksi aikaa sillä osa lehdistä on vielä melko vihreitä eivätkä puut näytä tyhjenevän vaikka lehtisade on jatkuvaa. Olen aina sanonut että pihapiirimme koivuja ei saa kaataa, mutta nyt sanoin miehelle että keväällä kaadetaan kaikki  suuret koivut ym puut jotka vuosi toisensa jälkeen pudottavat lehtensä suoraan pihalle. Kesäkukka- ja yrttiruukut jotka ovat vielä kuosissa nostin katon alle sateelta turvaan, laventelin istutin pensaiden alle ja toivon sen talvehtivan. Kyllä nämä ovat syyshommia, ei voi mitään! Tänään jo mietin verhojen vaihtamista, mutta tulin siihen tulokseen ettei sentään vielä, kuukausi vielä niin sitten voisi pitää samat verhot koko talvikauden, en enää jaksa vaihtaa jouluksi erikseen. Huh, en halua ihan vielä ajatella joulua... Nyt sytytän kynttilät ja laitan saunan lämpiämään, niistä nautin joka vuodenaikaan.Mukavaa viikonalkua toivottelee sohvan nurkasta Päivi ♥

12 kommenttia:

 1. Kyllähän ne koivut ovat upeita..ainakin keväällä. No mutta meiltäkin onkaadettu kaikki koivut ja muut kasvit voivat paremmin. Tilalle voi sitten istuttaa vaikka havuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koivut on ihania, onneksi niitä riittää vaikka lähimmät kaadettaisikin :)

   Poista
 2. Tälläisenä kostean koleana päivänä sauna on paikallaan. Koivut ovat järkyttävän roskaista porukkaa, ensin kärsitään siitepölystä, sitten koivunsiemenet tunkevat joka paikkaan ja lopulta lehtisade peittää puutarhan alleen. Mutta kesällä ne tarjoavat myös viileää varjoa ja sateensuojaakin. Ajoin eilen nurmikon ja samalla saivat varisseet lehdet kyytiä, hetken kaikki oli siistiä ja nurmikko vihersi, peittyäkseen taas lehtien alle. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo kaikki mitä sanoit koivuista, hyvässä ja pahassa. ja tuo että hetken näyttää hyvältä ja taas...mutta näinhän se on syksyllä.
   Kiitos ♥

   Poista
 3. Meillä ei ole onneksi kovin montaa lehtipuuta ja mutta niidenkin lehdet aivan hyvin riittää haravointiurakaksi.. Vielä en ole suunnitellut haravointia, kun saisi joka päivä olla haravoimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ollut laiska haravoinnin suhteen, mutta silti pitänyt kynsin hampain kiinni siitä ettei koivuja kaadeta, ristiriitaista, mutta nyt olen kai tullut tarpeeksi viisaaksi (ja vanhaksi). Toivon aina että varhainen lumi peittäisi lehdet, keväällä on paljon mukavampi haravoida jäljellä olevia lehtiä (tai vetää ruohonleikkurilla yli).

   Poista
 4. Koivut ovat kauniita, mutta todella roskaisia puita aina syksyisin. Jouduimme kaatamaan oman pihan vanhat koivut kaatumisvaaran vuoksi ja hyvä, että niin tehtiin, sillä lahoaminen oli jo alkanut.
  Täällä sataa nyt lunta ja on niin kylmä, että ihan luihin asti palelee. Hyvää viikonjatkoa kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tuossa yksi komea riippakoivu joka kallistuu taloon päin, parempi kaataa se ajoissa.
   Täälläkin on tänään ollut järkyttävän kylmä, toppavaatteet on vietävä jo töihin jos ei halua palella.

   Poista
 5. Koivuista on todentotta se harmi syksyisin! Ja itselleni myös keväisin, hitsin siitepölyjutut... Mutta ne alkukesän ihanat vihreät tuoksuvat lehdet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös tuo siitepölyongelma, mutta missään muussa puussa ei ole niin kaunis hiirenkorvien sävy kuin koivussa ♥

   Poista
 6. Ihme kyllä, mutta syysilma on tuntunut ihanan raikkaalta. Se johtunee siitä, että työpaikalla patterit ovat liian lämpimällä ;) Meiltä on hiljalleen kaadettu melkein kaikkki suuret pihakoivut pois, mutta tammia en anna kaataa.

  Teidän piha näyttää vielä hyvin vihreältä ja kissat aina yhtä ihanilta ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli oikein kiva ulkoiluilma, mukava olla kun oli tarpeeksi päällä :). Meillä on pihassa yksi tammi ja lähiympäristössä aika paljon vaahteroita, niistä tykkään.
   Vielä vihreä on pääväri, mutta tuskin kauan. Kissat kehrää kehuista ♥

   Poista