sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syyskuun suloinen sunnuntai...

"Hyvä ihminen ruokki ensin kissansa ja käy vasta sitten itse ruokapöytään."
-Heprea-

On ollut kerrassaan kaunis viikonloppu! Oikein houkuttaa ulkona puuhailuun ja metsissä kuljeskeluun.
Perjantaina kävimme sienestämässä ja löysimme kanttarellejä ja herkkutatteja. Ensin mainitut syötiin eilen pitsassa ja tatit kuivasin. Olen aikaisemmin kuivannut vain suppilovahveroita ja minun halpiskuivurilleni tatit olivatkin aikamoinen haaste. Siis kesti pitkäään... mutta ovat nyt tuoksuvina kuivina suikaleina purkissa odottamassa lisää kavereita. Juuri äsken kävimme taas metsässä sienet mielessä, emmekä löytäneet mitään, ei yhtään mitään. No, eväskahvit kuitenkin juotiin ja onneksi oli kamera mukana, ainahan voi kuvata ♥.
Eilen kokeilin myös uusia betonimuottejani ja myös joitain muita. Tänään aamulla innoissani aloin niitä irrotella ja: aivan liian aikaisin, kaikki vähän kärsivät hätäisyydestäni...uusi yritys! Laitan kuvia sitten kun olen niihin itsekin tyytyväinen.
Tänään iltapäivällä kävimme mieheni kanssa pitkästä aikaa elokuvissa. Perjantaina sai ensi-iltansa Tuomas Kyrön romaaniin perustuva Dome Karukosken ohjaama Mielensäpahoittaja. Antti Litja teki loistavan pääroolin, vaikka niin usein mielensä pahoittikin, tässä kirjan tyyliä uskollisesti noudattavassa hyvän mielen leffassa. Tykkäsin. Nyt odotan innolla Miika Nousiaisen romaaniin perustuvaa leffaa Vadelmavenepakolainen jonka ensi-ilta on lokakuun alussa. Ja  pari muutakin kotimaista olisi nähtävä vielä; Kesäkaverit ja Aikuisten poika. Taisi tulla leffabuumi.
Kissat nauttivat takakesästa, luuhaavat ulkona yöt ja melkein päivätkin. Onneksi käyvät välillä näytillä, ettei mamma huolestu.


Mainitsin jokin aika sitten lukuvuorossa olleen kirjan Tummanhopeinen meri (kirj. Susan Fletcher).
Kirja oli lumoava, sadunomainen kertomus karun saaren ihmisistä iloineen ja suruineen ja salaperäisetä kalamiehestä joka eräänä yönä huuhtoutuu rantaan. Suosittelen.

Nyt lukuvuorossa:
Fredrik T. Olsson, Ketjureaktio, Tammi 2014, kirjastosta

Mukavaa viikonalkua auringon paisteessa!10 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta, sieniä voisi tosiaan käydä kurkkaamassa jossain välissä, jos ehtii! Jotenkin ensi viikolle näyttää kasautuneen hirmuisesti hommia. Ja sienet jäävät joka syksy metsään minun osaltani. Olisi hyvä tehdä tästä poikkeusvuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. En itsekään ole mikään maailman ahkerin sienten saati sitten marjojen poimija, mutta sen verran kuitenkin että makuun pääsen ;). Onneksi minulla on ahkeria ystäviä ♥

   Poista
  2. Niin ja toivon että saat hommat hoidettua, ties vaikka yllättäisit itsesi ja ehtisit metsään ;)

   Poista
 2. Syksy ja elokuvat, mikä ihana yhdistelmä. Sienisatoa on kertynyt viikonloppuna, ihan liian pian onkäännyttävä kotiin kun kori on täynnä. Mutta ainahan voi lähteä uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, syksy ja elokuvat on loistava yhdistelmä! Se että kori täyttyy nopeasti on takuu sille että tulee lähdettyä uudestaan :)

   Poista
 3. Mekin käytiin katsomassa Mielensäpahoittaja tänään sunnuntaina. Loistava leffa, nauroin niin että... Vadelmavenepakolaista odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Escortilla vessaan...:D. Piankos tuo lokakuu tulee :)

   Poista