lauantai 14. joulukuuta 2013

14. luukku

"Jopa ylipainoiset kissat tietävät tärkaimmän säännön: Jos olet lihava, asetu hoikentaviin asentoihin."
John Weitz

Elinen luukku jäi väliin sattuneesta syystä: ei ollut sähköjä. Seija-myrsky vei sähköt meidän kulmiltamme torstain ja perjantain välisenä yönä, aamupuolella. Aamulla tietysti ajattelin optimistisesti että kyllä ne pian palaavat. Eipä palannut, ei kahvia, ei lämmintä ruokaa, ei toimivaa vessaa. On oikeastaan aika pelottavaa huomata kuinka riippuvaisia sähköstä olemme, onneksi on kuitenkin varaava takka että saa lämpöä. No lueskelin ja torkuin , koko ajan toivoen että kohta taas pelittää. Mies tuli töistä neljän maissa ja löysi kotoa jo melko alamaissa olevan  vaimon, ja niinpä tuo ritari päätti että nyt lähdetään syömään. Koskaan ennen en ole lähtenyt ravintolaan niin laittamattomana kuin eilen, tukka yön ja päiväunien jäljiltä eikä meikin hiventäkään, mutta tuli todistettua mainoslause: Hyvä ruoka, parempi mieli. Luottavaisin mielin palattiin kotiin; ei sähköjä. Otettin pienet unet täysien vatsojemme vieressä ja herättyä vahvistui päätös; jonnekin on lähdettävä, ilta on liian pitkä pelkästään kynttilänvalosta nauttimiseen. Onneksi puhelimet toimivat, jotenkuten, selvitettiin lähikaupungin leffetarjonta ja lähdettiin katsomaan Hobitti 2. Mutta, ennen lähtöä menin käymään vessassa (vaikkei sitä voinutkaan vetää..) ja kuinka ollakkaan puhelimeni putosi siellä olevaan vesiämpäriin. Vesiämpäri oli siellä siksi ettei pumppu toimi ja fiksuina oltiin otettu edellisenä iltana vettä ämpäreihin että voi kaataa pönttöön...sinne siis plumsahti puhelimeni. Näyttö värisi ja hävisi, jätin luurin takan päälle kuivumaan kun lähdimme leffaan, mutta elvytyksestä huolimatta se oli täysin hengetön tänä aamuna. Tänään on siis käyty ostamassa uusi puhelin, ja onneksi samalla myös muutama joululahja läheisille. En ole ennen uskonut epäonnenpäiviin, mutta eilinen oli kyllä oikein 13. päivä! Positiivista on että Hobitti-elokuvan olimme muutenkin päättäneet mennä katsomaan ja nyt se on tehty ja sainhan uuden puhelimen, vaikka pidinkin kyllä kovasti entisestä.

Tänään on tarkoitus viettää tuiki tavallinen lauantai-ilta kotona: saunoen, telkkaria katsoen , unohtamatta pitsaa joka on kuulunut meidän perheen lauantai-iltoihin jo vuosia. Luulen että myös lasi pari viiniä on paikallaan... Mukavaa lauantaita kaikille muillekin!
2 kommenttia:

  1. Samat eväät pizzapaloja ja punaviiniä. Mahtuipa mukaan myös muutama irtokartti. Mukavaa lauantaita! Perjantai 13. pvä on nyt takana päin!

    VastaaPoista