lauantai 4. lokakuuta 2014

Lyhdyt...

"Kissa jota käärme on purrut, varoo jopa köyttä:"
 - Arabia -

Kumma juttu, kun lokakuu alkoi illat pimeni ihan silmissä! Tai sitten en ollut ajatellut mihin aikaan hämärä alkoi laskeutua syyskuun puolella..., joka tapauksessa tämä oli aasinsilta siihen mitä olen tänään puuhaillut. Kauppareissulla ajelimme paikalliseen halpahalliin mielessä isompi lintulauta, sillä keväällä parilla kolmella eurolla ostamani osoittautui liian pieneksi ja muutenkin toimimattomaksi. No, mieleistä lintulautaa ei löytynyt, mutta siellä oli paljon lyhtyjä! Voi mikä valinnan vaikeus, monta olisi ollut mieleistä muttä päädyin sitten merihenkiseen harmaaseen metallilyhtyyn. Kotiuduttuamme (kirjaston, rautakaupan, ruokakaupan, sienimetsän kautta) aloin tuunailla toista lyhtyä, kurpitsalyhtyä. Sepä olikin hauska homma: ensin kansi irti, siemenet ja kuidut ulos, "hedelmälihan"  irrotus ja sitten pääsin leikkimään poralla! Aloitin ensi sisällä, mutta oli sen verran sotkuista puuhaa että siirryin ulos. Ensimmäistä kertaa eläissäni porasin ja voin kyllä kuvitella että pikkuisen harjoittelemalla voisi saada vaikka kuinka hienoja kuvioita tehdyksi, mutta olen tyytyväinen tulokseen. Kurpitsan "lihasta" tuli vielä maukas sosekeitto ja siemenet ovat kuivumassa takan päällä, paahdan ne sitten joskus vaikka salaattiin ♥.

Leppoisaa lauantai-iltaa!


9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)!
   Seuraavaan käytän pienmpää terää ja ehkä jopa suunnittelen kuvion etukäteen ;)

   Poista
 2. Oi miten hauska kurpitsalyhty!
  Juu, pimenevältä näyttää. Pienessä flunssanpoikasessa otin lyhyet alkuiltaunet ja kun heräsin, oli niin pimeää että kuvittelin nukkuneeni tuntikausia ja kellon olevan lähellä puoltayötä. Se oli kahdeksan :-( Plääh. Se, mikä tähän aikaan vuodesta on niin masentavaa, on tieto, että edelleen pimenee tästä vielä kahden ja puolen kuukauden ajan! Apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D.
   Sehän se kai on, tuo että tietää synkkyyden vain lisääntyvän :(. Mutta kai me tästäkin taas selvitään, naiset on vahvoja ja onhan meillä myös nuo karvaiset terapeutit ;).

   Poista
 3. Teillä olikin pitkä kotimatka :) Lyhdyt näyttävät hienoilta, varsinkin kurpitsalyhty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se niin pitkä ollut, siihen oli vaan mahdutettu kaikki :)
   Kiitos, uskaltaudun ehkä tekemään toisenkin.

   Poista
 4. Nyt vasta kurkkasin tähänkin postaukseen ja huomasin ilokseni kurpitsalyhdyn. Tosi kiva malli, kestää varmaan pidempään kuin "naama". Minä leikkasin kuvion veitsellä, se oli ihan helppoa kun oli kovertanut hedelmälihan pois niin, että jäi vain ohut kuori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ensimmäisen kerran kokeilin lyhdyn tekoa, aika hauskaa hommaa :)

   Poista