keskiviikko 30. toukokuuta 2012

"Kissa on arvoitus, johon ei ole ratkaisua." Hazel Nicholson


Säätila on mielestäni myöskin arvoitus: auringon paistaessa on pistävän kuuma ja kun kumpukerrospilvi ajautuu sen eteen, on aika pirullisen kylmä. Miten pukeutua, miten pukea lapset? Sukkia en suostu enää laittamaan, paitsi tietysti illalla villasukat, mutta muutenkin on vaikea valita päälle pantavaa, hmmh. Sääliksi käy niitä joilla on ensi lauantaina juhlapäivä, siis esim. koulunsa päättäneillä. Sääennusteen mukaanhan pitäisi tulla vettä kuin saavista kaatamalla ja lämpötilankin melkoisen alhainen, joten ulkoilmajuhlat on ainakin ihan tuhoon tuomittu. Tietysti tämä ei ole ongelma kaikille, jos tilaa riittää sisälläkin kaikki on hyvin. Mutta ajattelen myös kauneimpinisa pukeutuneita juhlijoita, oi voi kampaukset, puvut ja kengät. No, tämä ongelma ei onneksi ole henkilökohtainen, joten onnea joka tapauksessa kaikille juhlijoille!
Siitepölyn määrä on kyllä huomattavasti vähentynyt, auto ei ole enää keltaisen jauheen peitossa.
Hallan vaaran takia olen nostanut ruukuissa olevat taimet terassille ja täytynee mennä peittelemään penkkiin istutettu basilikan poikanen.

Meidän mäessä kasvaa mahtava kielo populaatio. Kävin kuvailemassa ulkosalla ja kumartuessani kielojen puoleen ihana tuoksu tulvahti tukkoiseen nenääni. Kielot ja sireenit ovat luonnon parfyymeistä viehkeimmät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti