lauantai 5. toukokuuta 2012

Jälkipelit...

Suomi aloitti kisat hienosti, vaikka vähän nihkeesti maaleja sanoi "lätkäguru".
Mutta hieno alku kuitenkin!

Pari lähiaikoina lukemaani kirjaa on jäänyt mieleen ja ajatteluttanut vielä jälkikäteen, mutta mielestäni se onkin hyvän kirjan merkki. Kyseiset kirjat ovat "Syyspurjehdus" ja "Con rit", kirjailijoiden nimet olen jo unohtanut ja kirjat palauttanut kirjastoon etten voi edes tarkistaa, harmi.
Syyspurjehdus kertoi kahdesta vanhasta tuttvasta jotka lähtivät syksyn viimeiselle purjehdukselle yhdessä ja vain yksi palasi takaisin. Kirjassa selviteltiin oliko kyseessä onnettomuus, itsemurha vai murha. Kaikki vaihtoehdot olivat mahdollisia ja lopputulos jäi lukijan mietittäväksi. Mielenkiintoinen, jollain tapaa seesteisen rauhallinen kaunis kerrontatapa olivat syyt miksi tämä kirja jäi mieleen.
Ja sitten Con rit, ekologis-biologis romanttinen jännäri. Con rit=jättiläismerikäärme, joka on esiintynyt satojen vuosien ajan eri kansojen tarustoissa, mutta tässä kirjassa sitä lähdettinn etsimään Vietnamin rannikolta. Suomalainen meribiologi ja yltiö rikas bisnesnainen etsiät taruhirviötä meren syvyyksistä, veden alaisista luolista, joutuivat taifuunin keskelle ja lopulta löysivät sen mitä olivat hakeneet, con ritin ja uudelleen syttyneen rakkauden. Oikeesti mielenkiintoinen kirja, vedenalainen maailma on ihan eri kuin tämä maan päällinen.

Sairaspäivinäni katselin myös pari leffaa, upean spektaakkelimaisen "New world" ja arkisen näppärän "Ensamble -ces´t tout" eli "Kimpassa". 
New world on mahtava luonnokuvaus ja kertomus amerikan valloittajista, englantilaisista jotka "löytävät" uuden maan ja kohtaavat alkuperäisasukkaita erlaisin seurauksin. Tarina tunnetaan myös piirretystä elokuvasta "Pocahontas".
Kimpassa on tarina nuoresta pariisilaisnaisesta, jota upeasti näyttelee Audrey Tatou, joka asuu kimppakämpässä kahden miehen kanssa ilman mitään sitoumuksia. Pikkuhiljaa tilanne muuttuu vihamielisyydestä ystävyydeksi ja siitä..... Asunnon omistaa änkyttävä arsistokraatti perheen perillinen joka kääntää ongelmansa edukseen ja löytää uran ja rakkauden.
Alivuokralaiset, kokki ja siivooja(pinta-asiantuntija), hoivaavat  toisen loukkaantunutta mummoa ja tämän lukuisia eläimiä ja hiljalleen löytävät toisensa. Hyväntuulen leffa :).

Tänään muuten meille loistaa superkuu! Jos nuo pilvet tuosta hälvenevät niin näemme  kuu täyttyy ensi yönä ja loistaa 16% kirkkammin kuin yleensä. Tämä johtuu siitä että kuu möllöttää nyt lähimpänä maapalloa, vain vajaat 400 000km väliä, melko lähellä siis!

Viikonloppuja!
Muisto viime kesältä, Fiskarssissa muuten on ihana kirjakauppa-kahvila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti