sunnuntai 12. tammikuuta 2014

palmut...

"Kissan uni:
Kissa nukkuu elänmästään reilusti yli puolet.
Niin se elää rennosti ja välttää turhat huolet.
Nukkuessan kissa elää muinaista uniaikaa,
jolloin pyhissä kissoissa oli parantavaa taikaa."
Tuula Korolainen

Ei näkynyt revontulia täällä, taivas pysyi pilvessä, mutta pohjoisessa oli ollut upeat taivaantulet.
Onnellisia ne jotka olivat paikanpäällä.
Nyt loppujen lopuksi tuli lunta ja pakkastakin. Valon määrä lisääntyi oleellisesti, muuta myös kylmyys tuntuu, aamulla oli suht viileää kun patterit eivät ole päällä. No ei muuta kuin tuli takkaan ja nyt on takka kuuma, siitä se lämpö pikkuhiljaa leviää koko taloon.
Otsikon palmut tarkoittat lähinnä Teemalta tulevaa komisario Palmu maratonia, mutta ehkä myös kaipuuta etelän lämpöön. Vanhat kunnon Palmu leffat ovat vähän huvittavia teatraalisine dialogeineen, mutta myös viihdyttäviä hyvien nuorten näyttelijöiden vuoksi. Kuinka Matti Ranin onkin ollut siloposki ja Leo Jokela huvittva Kokki: "Tummat silimät niinkuin syksyinen yö..." ja Jopi Rinne muhkeana komisariona ihan paikallaan. Etelän valon kaipuuseen on nyt vastattu ja varattu matka, mutta odotellaan muutama kuukausi ja aloitellaan sitten kesää Kreikan lämmössä. Tiedossa oleva lomahan on se paras, kaikki on vielä edessä. Ja ehdin sentään olla välillä töissäkin muutaman kuukauden...
Into tykkää kiertyä kerälle kenkälaatikkoon takan eteen, laatikon reunat on jo vähän levinneet...                        Sinitiaisesta näkyy että pakkanen on tullut, näyttää viluiselta.


6 kommenttia:

 1. Minä jaksoin katsoa eilen ensimmäisen Palmun! Oli se vaan hauska :) Ehkä teidänkin pitää yrittää ottaa omakuvat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmut tulee just nyt Teemalta! Voishan sitä yrittää...;)

   Poista
  2. Ai ne tuli eilenkin! Täytyypä mennä katsomaan, jos näkisi vaikka toisen. Yrittäkää nyt vain ottaa! Huomasin muuten, että olet Naukulan Perheen kaveri FBssä, mutta tämän tilin ajattelin lopettaa ja pitää sivun. On helpompaa niin kuin on oman profiilini yhteydessä :)

   Poista
  3. Täytynee kokeilla! Varmsti on helpompi oman profiilin yhteydessä.

   Poista
 2. Ei näkynyt revontulia, mutta onneksi niitä voi nähdä pitkin viikkoa, kannattaa tarkkailla taivasta. Lumi valaisee uskomattoman paljon ja vaikutuksen huomasi heti vireystasossakin. Kivaa sekin, että on vaihteeksi kuivaa. Palmut olivat ennen pelottavia, nykyisin vähän koomisiakin, mutta hienoja valaistuksia ja kuvausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täytyy tiirailla taivaalle. Kyllä, vanhoissa elokuvissa on sitä jotain.

   Poista